Budapest és Pest megye

A Dunakanyar, a főváros és a Szentenderi- és a Csepel-sziget - Duna legszebb szakasza

Duna évezredes vízi útja a magyar történelemben játszott fontos szerepet, a térség gazdaságának és közlekedésének ütőere a történelem kezdete óta. A Duna mellett élők számára különleges értéket képvisel a folyó: partján üldögélve játszanak gyermekként, szövik szerelmeiket fiatalon, merengenek az idő megállíthatatlan folyásán felnőtt korukban. A Duna legszebb szakasza a Dunakanyar, látványos tájképet nyújt a hegyek között áttörő folyam, majd a csodák a budapesti szakaszon folytatódnak, ahogy a nagy víz kettészeli Közép-Európa egyik legszebb fővárosát. A Csepel-.szigetet keletről határoló Ráckevei(Soroksári)-Dunak pedig kiváló vízitúra helyszín, lassú folyása és gyér hajóforgalma miatt.

Szob

1 megállóhely

Vác

1 megállóhely

Göd

1 megállóhely

Dunakeszi

1 megállóhely

Dunabogdány

1 megállóhely

Leányfalu

1 megállóhely

Szentendre

1 megállóhely

Római part

1 megállóhely

Latorca utca XIII. kerület

1 megállóhely

Pesterzsébet

1 megállóhely

Csepel

1 megállóhely

Szigetszentmiklós

1 megállóhely

Szigetcsép

1 megállóhely

Ráckeve

1 megállóhely

Dömsöd

1 megállóhely
Válassz túraútvonalat!

Tervezd meg, mentsd el és oszd meg másokkal a kedvenc túráidat.

Vízitúra tervezés
A kedvezményezettek nevei Szob Város Önkormányzata, Vác Város Önkormányzata, Göd Város Önkormányzata, Vadkacsa Leányfalui Gyermek Vízi Flotta Közhasznú Egyesület, Szentendre Város Önkormányzata, Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör Sportegyesület, Szigetszentmiklós Város Önkormányzata, Ráckeve Város Önkormányzata, Dömsöd Nagyközség Önkormányzata, BJMOKK Sportüzemeltetési Nonprofit Kft., Magyar Kajak-Kenu Szövetség (konzorciumvezető).
A projekt címe A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése
A szerződött támogatás összege 799.000.000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) 100%
A projekt tartalmának bemutatása, összefoglalása "A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése" című pályázati projekt keretében közép-dunai szakaszon (Budapest és Pest-megye) 15 vízitúra megállóhely újul meg. Több helyszínen infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor, néhány meglévő megállóhelyen eszközfejlesztéseket hajt végre a konzorcium, ezzel is elősegítve a térség vízi turizmusának előrelépését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a vizet és vizes mozgásformákat válasszák az emberek. A programnak köszönhetően várhatóan fellendül a vízi turizmus a Közép-Dunán, iskolák, civil szervezetek, vállalkozások ismerkedhetnek meg a vízi jármódokkal, új szabadidős csoportok formálódhatnak, s egyben lehetőség nyílik a térség természeti és kulturális kincseinek megismerésére is. Fontos elv, hogy a megállóhelyek fejlesztésén keresztül a különböző jármódok (kerékpáros, kézi hajtású vízi eszköz, lovas, természetjárás) közötti kapcsolat is fejlődjön.
A projekt tervezett befejezési dátuma 2019. december 31.
Projekt azonosító száma VEKOP-4.1.1-15-2016-00004