Dunakeszi

A Duna gyöngye

Naplementekor a Duna parti sétányon a vízbenyúló fák alatt andalogni… szinte már túl szép, hogy igaz legyen? Pedig Dunakeszi ilyen.

Olvass tovább
Dunakeszi

Dunakeszi Kajak Klub megállóhely

„Kajakozni” Ez a szó mindenkinek valami mást jelent. Van, akinek nyarat, túrákat, a pihenést juttatja eszébe. Van, aki egyből a küzdésre, szenvedésre és a minden napos edzésekre gondol. Mindennek a csúcsa, ha egy verseny után felveheted a nemzeti színű melegítőt és felállhatsz a dobogó legfelső fokára. Lenézel a Világ tetejéről és látod az emberek szemében a csodálatot és látom a szüleim szemében a büszkeséget. Ez kárpótol mindenért, az elvesztegetettnek hitt időért, a sok edzésért és munkáért. Az emberek azt hiszik ez csak egy pillanat és vége, de aki állt már ott az tudja, hogy örökké ott marad. Nekem ennyit jelent a szó: „Kajakozni” ! Rasztotzky Eszter Világbajnok

Mit érdemes tudni?

Dunakeszi a Szentendrei-sziget dunai oldalán helyezkedik el. A tavaly elkészült hatalmas, árnyas fákkal ölelt romantikus sétányon érünk le a kavicsos, lassan mélyülő partszakaszos szabadstrandra. A hosszan elterülő part, az új játszótér, mind ideális körülményeket biztosít a gondtalan strandolásra, labdajátékok űzésére, és mindenekelőtt hajónk vízrebocsátására. Innen számos irányba indulhatunk túrázni.
A kávézók sorával folytatódó sétány, és a fény, illetve hangjátékkal felszerelt Fő téri szökőkút ideális helyszíne egy kellemes vacsorával egybekötött nyáresti kikapcsolódásnak. Két keréken is érdemes bejárni a környéket, egészen Szobig kiépült bicikliutat találunk. 

Pár szó a településről

Dunakeszi könnyen megközelíthető, közkedvelt kiránduló, üdülő és agglomerációs célpont. Gödhöz hasonlóan a Szentendrei-sziget dunai oldalán fekszik. 

Nevezetességek, látványosságok

Alagi Lóversenypálya és Tréningközpont

Az ország egyetlen versenyló tréningtelepe. A történelem során sokat megélt pályán lehetőségünk van lovagolni, versenyeken szurkolni, tavasszal pedig minden évben megrendezésre kerül az alagi lovasmajális. 

Trianoni Emlékmű

2005-ben, a trianoni békediktátum 85. évfordulójára emelték az emlékművet, amely körül kopjafák sorakoznak, rajtuk az elcsatolt magyar városok nevével.

Történelem

Dunakeszi az újkőkortól lakott településnek számít, kelták és rómaiak is megfordultak itt. A középkori oszmán hódoltság e területen is nyomot hagyott. A reformkor több komoly fejlesztést hozott a városba. Hazánk első vasútvonalán, amely Pest és Vác között közlekedett, csupán egy települést, Dunakeszit iktatták be megállóhelyként. A 19. század végén itt kezdett el épülni a Magyar Lovaregylet, megalapozva a lovasport elterjedését a városban. A fejlődés a konzervgyár felépülésével folytatódott, a helyi ipar az 1970-es években az itt élők több, mint 70%-ának biztosított megélhetést.

Tudta-e?

A Magyar Lovasegylet Széchenyi István és Wesselényi Miklós kezdeményezésére jött létre.

Programok

Dunakeszi feszt

2018-ban már 8. alkalommal került megrendezésre a Dunakeszi Feszt, amelynek a Duna-part mellett elterülő, hatalmas zöld terület, a Katonadomb ad otthont. A három napos hétvégi rendezvénysorozaton koncertek, vidámpark, gasztronómiai különlegességek, köztük az ország tortája várja a szórakozni vágyókat.

Dunakeszi Művészek Nyári Tárlata

2017-ben jubileumi 20. alkalommal nyitották meg a tárlatot, melynek során a településen élő művészek kapnak lehetőséget évről-évre, hogy bemutathassák művészetüket.

Étel — ital

Part Cafe

Pazar kilátással a Dunára, stílusos környezetben fogyaszthatjuk el kedvenc kávénkat, és a különlegességeket és hagyományos ételeket is felsorakoztató étlapról választott finomságokat. A kulináris élményt a különböző borvidékek legjobb boraival koronázhatjuk meg.

Pléh Csárda

A vízitúrázás során elégetett kalóriák pótlására tökéletes választás ez a kellemes kerthelyiséggel rendelkező, igazi hagyományos magyar ízekkel bíró vendéglő.

Pancser Pizza

A bisztróhangulat kedvelői számos könnyed étel közül választhatnak a város szívében található étteremben.

Sportolási lehetőségek


Egészségügy, elsősegély

Orvosi ügyelet, mentők

2120 Dunakeszi, Fő út 75-81.
(27) 341 902, +36 27 341 008

Gyógyszertárak

ÁGNES Gyógyszertár
2120 Dunakeszi, Fóti út 77.
(27) 543 115

ÁRNIKA Gyógyszertár
2120 Dunakeszi, Kiss u. 13.
(27) 540 505


Válassz túraútvonalat!

Tervezd meg, mentsd el és oszd meg másokkal a kedvenc túráidat.

Vízitúra tervezés