Nagymaros

A Börzsöny és a Duna ölelésében

Nagymaros Magyarország legszebb települései közé tartozik. A Duna partjáról a visegrádi Fellegvár panorámájában gyönyörködhetünk, míg a város hátterét a Börzsöny hegyei képezik.

Olvass tovább
Nagymaros

Nagymarosi Sportegyesület megállóhely

Talán a legszebb kilátással rendelkező vízitúra megállóhely, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a visegrádi Fellegvárra. E megállóhely alatt ágazik ketté a Duna a Szentendrei-sziget csúcsánál.

Mit érdemes tudni?

Talán a legszebb kilátással rendelkező vízitúra megállóhely, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a hegyekre és a folyamra. Nagymaros alatt ágazik ketté a Duna a Szentendrei-sziget csúcsánál. Kiváló kerékpártúrákat és látványos gyalogtúrákat tehetünk a környező hegyekben, a település Visegráddal való kompkapcsolatának köszönhetően akár választhatunk is, hogy a Börzsönyben vagy a Visegrádi-hegységben töltenénk el szabadidőnket. A Duna partjáról pedig a váci és a szentendrei ágba is elindulhatunk kajakkal vagy kenuval. 

Pár szó a településről

Nagymaros múltjához a vele szemben, a Duna jobb partján, magas sziklabércen emelkedő középkori királyi székhely, Visegrád története is szorosan hozzáfűződik. A Visegráddal szembeni oldal keskeny földnyelvére épült Maros az uralkodók kedvelt tartózkodási helye volt Nagy Lajos, Zsigmond és Mátyás korában. A Visegráddal szembeni Maros síksága különösen alkalmas volt lovagi játékok megtartására, melyek főleg Mátyás korában virágoztak, de a bécsi Udvarnak 1572-ben a török Portára, Konstantinápolyba tartó királyi követei is említik a marosi lovagi játékokat, mikor hajón érkezve Maroson néhány órára kikötöttek.

Válassz túraútvonalat!

Tervezd meg, mentsd el és oszd meg másokkal a kedvenc túráidat.

Vízitúra tervezés