A budapesti vízparti strandélmények kultikus helyszíne

Római part

Budapesti vízitúra? Evezzünk a Rómaira! Tavasztól késő őszig munka után egy kellemes délutáni evezés napzáró programjaként remek választás.

Római Part Vízitúra megállóhely

1031 Budapest, Római part 44.

A kajak-kenu sport jó humorú, vidám összetartó közösségeiben a gyerekek jól érzik magukat, értelmes életcéljuk van, sokat vannak természetben, jó levegőn. Kiválóan képzett, felelősségteljes edzők irányításával lételemükké válik a rendszeres testmozgás és szert tesznek mindazon jó tulajdonságokra, amelyek elősegítik, hogy később a nehezebb élethelyzetekben is megállják helyüket. A MULTI SE. kajak-kenu, vízitúrázás, síelés, vadvízi evezés sportágakban szervez alapfokú oktatással egybekötött edzéseket, de lehetőség van a sárkányhajó és a SUP kipróbálására is.

Lapátos értékelés: 2

Túrák innen

Mit érdemes tudni?

A Római-part ikonikus helyszíne a víz szerelmeseinek. A hatalmas fákkal szegélyezett part, az Duna illata... igazi vadregény a nagyvárosban. Több helyen is lehetőségünk nyílik hajóink könnyed vízrebocsátására és azt követően indulhat az evezés. Akár hosszabb túránk megállójaként, akár egy délutáni evezés végállomásaként érkezünk a Római partra, ne hagyjunk ki a nap tökéletes lezárásaként egy finom lángost, egy jó rántott hekket, leöblítve egy pofa sörrel. A Római part kiváló lehetőséget biztosít a futásra, kerékpározásra, közkedvelt a kutyasétáltók körében, valamint tökéletes helyszín nyári táborok, erdei iskolák, családi, baráti összejövetelek rendezésére, akár egy kalandos vízitúrával egybekötve. 

Pár szó a településről

Budapest III. kerületében, Óbuda északi részén elhelyezkedő 10 km hosszú Római-part megközelíthető földön, vízen, kétkeréken. 

Nevezetességek, látványosságok

Bibic csónakház

A kevés megmaradt csónakházak egyike, amely műemlékvédelem alatt áll.

Fellini Római Kulturbisztró

Idén tavasszal is megnyitja kapuit a kultikus hely, ahol jó enni, jó inni, és jó lenni.

Történelem

A 19. században a Római part már a budapesti fürdőélet központja volt. Ekkor kezdték el meghonosítani az evezősportot is. A 20. században folytatódott a fejlődés, egyre több magánház, vállalati üdülő, csónakház épült, közkedvelt programmá vált a kajakkal, kenuvel való kirándulás a közeli szigetekre. A szárazföld fejlődésével sajnos ellentétes arányban romlott a víz minősége, így 1973-ban betiltották a strandolást. A rendszerváltást követően a csónakházakat egyre inkább felváltották a lakóparkok.

Tudta-e?

Kánya Tamás ötvösművész kavicsokból, kövekből készített szobrai díszítik egyes helyeken a partot.

Programok

Fellini Római Kulturbisztró 

Minden évben remek koncertekkel, filmvetítésekkel és egyéb programokkal várja vendégeit.

Római Kalandpark

Gyönyörű ősfás környezetben, különböző nehézségi fokozatú kötélpályákkal, további számos szórakozási lehetőséget kínál a kemping és a strandfürdő szomszédságában található kalandpark.

Római Strandfürdő

A nyári melegben nem is eshet jobban más, mint egy nagy csobbanás a strandfürdő medencéinek egyikében.

Étel — ital

A Római-part pavilonsora között mindenki megtalálhatja a számára legtökéletesebb helyet és ételt.

Sportolási lehetőségek

kajak-kenu, futás, kerékpározás


Egészségügy, elsősegély

Orvosi ügyelet

1035 Budapest, Vihar u. 29. 
(1)388-8501 

Gyógyszertárak

Óbuda Patika 
Vörösvári út 84 · (1) 388 6142

Miklós Patika Gyógyszertár
Vöröskereszt u. 11 · (1) 240 6338

Szent Lukács Gyógyszertár
Bécsi út 89 · (1) 436 9083