Esti élmények a Soroksári Dunán

A Molnár-sziget egykor az itt folyamatosan zakatoló 50 vízimalomról volt híres, melyek lisztté őrölték Soroksár gabonáját, ezzel megalapozva a térség gazdaságát. Ma már nyaralókat és horgásztanyákat találunk itt - és egy kiváló vízitúra helyszínt

A Molnár-szigetet Csepelről komppal vagy a túloldalról egy kis hídon közelíthetjük meg - de ha az RSD legszebb arcára vagyunk kíváncsiak, akkor kajakba vagy kenuba kell szálljunk, hogy a folyó felől szemlélhessük meg ezt a tájat. Nem fogunk csalódni - a csendes, sima vízú folyóág ideális vízitúra terep, sem a hullámoktól sem a sodrástól nem kell tartanunk, a hajóforgalom sem zavarja a nyugodt hangulatú evezést. 

Nem közismert, hogy Budapest határában ilyen színvonalas vízitúra élményben lehet részünk, pedig ez egy olyan értékes terület, ahol elvonulhatunk a világ zajától és közel lehetünk a Természethez. A stégek és horgászhelyek előtt suhanva feltűnnek a távolban a város épületei - a Ráckeve-Soroksári Duna állandó vízszintjéért felelős Kvassay-zsilip jelenti a túra végét. Ide már a naplemente varázslatos fényeiben érkezünk meg - hangulatos lezárása lehet egy ilyen pár órás, könnyed lapátolás a munkával töltött, fárasztó hétköznapnak. 

Fotók - Szodorai Regina