Kiváló időtöltés hőség esetén - Kajakozz a RSD-n!

A Kvassay-zsilip tekintélyt parnacsoló műtárgyától egészen Tass-ig evezhetünk a nyugodt, hajóforgalomtól mentes RSD-n azaz a Ráckevei-Soroksári Duna természeti szépségekben bővelkedő, lassú folyású ágán. Ha a városban megolvad az aszfalt is, ne habozzunk tovább - irány a víz!

A vízen sokkal kellemesebb az éghajlat - nem csak a Duna víztömege temperál, hanem a folyót kísérő galériaerdők is enyhet adó árnyékot biztosítanak az evezők számára. A Duna messziről ezüstösen csillogó csíkja vonzza a vízimadarakat - récék, hattyúk, gémek és jégmadár kerülhet a szemünk elé evezés közben.


Ahogyan az lapát tolla ütemesen csap a kifeszített víztükörbe, ahogy hangtalanul suhanunk a Duna felszínén, ahogy fölénk borul a kora nyári ég s a madárdaltól hangos nádasok, stégek és horgásztanyák lassan elmaradnak mögöttünk, megszáll az a nyugalom, ami miatt ide érkeztünk.


Evezés közben átélhetjük azt az egységet a vízzel, a Természettel, amit soha sem tapasztalhatunk a betondzsungel mélyén. Ahogy az alkony lassan lopakodva elcsendesíti a Dunát, úgy ér véget a lelket balzsamozó, tudatot megnyugtató, szellemet kissé kitisztító vízi túránk. 


A fotókat Szodorai Regina készítette.