Sarud

Sarud a tatárjárás alatt elpusztult, nevét ezért írásban először csak 1261-ben említették IV. Béla király oklevelében egyház utótaggal, mint nemesi birtokot. A 13. században a Tomaj nemzetség birtoka volt. 1327-ben Károly Róbert király mint lakatlan királyi birtokot adta cserébe az egri püspökségnek a tőle északkeletre fekvő Hídvég (ma Pusztahídvég) vámjával együtt.

Olvass tovább
Sarud

Mit érdemes tudni?

Sarud homokos strandján, árnyas fűzfák alatt várja a látogatókat a Tisza-tó tengerpartja, a Kalandpart. Itt egy igazi élményközpont található, ahol ország legkülönlegesebb kalandjai várnak rátok; Közép- Európa legnagyobb Aquaglide Vízijátszótere, a legnagyobb hazai szabadtéri Trambulinpart, minősített Lovasközpont hucul lovakkal, Harcmező játékos csatatér, a Tisza-tó legnagyobb Kalandparkja, vízibázis, sok- sok játék és sportolási lehetőség. 

Az ÖkoPort, az Élményfalu vízibázisa a Természet oldalán vár rátok. Innen indulva a víz felelől fedezhetitek fel igazán a Tisza-tavat. (Kajak, kenu, SUP, MEGASUP, Evezős hajó, Sárkányhajó, Vízibicikli, Motoros ladik, Csónak, Hajó, Lakóhajó, Vízirobogó, Vízikenguru)

Egészségügy, elsősegély

Orvosi rendelő:

Sarud, Kossuth út 106.

Tel.: 36/362-009

Gyógyszertár:

Írisz Patika

Poroszló, Kossuth L. út 2.

Tel.: 36/553-006. 

Válassz túraútvonalat!

Tervezd meg, mentsd el és oszd meg másokkal a kedvenc túráidat.

Vízitúra tervezés